Lengkap - 20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru

20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru - Halo adik adik semuanya, nah pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa Contoh soal latihan Bahasa Inggris untuk adik adik yang sedang duduk dibangku kelas 7 SMP. Soal ini sudah dilengkapi dengan kunci jawaban. Nah seperti yang kita ketahui bersama bahawasanya Bahasa Inggris merupakan bahasa asing yang diapakai untuk seluruh negara di Dunia dan dijadikan sebagai bahasa internasional. Untuk itu mata pelajaran bahasa inggris sangatlah penting.
 20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru
 20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru



Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP


20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru  - Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Semester 1.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !


1. Shiva meets Lia, her old friend, on her way walking to her office. Shiva greets her.

Shiva : You are Lia, aren’t you? Hi …
Lia : Hi, Shiva. Oh I am just fine. How about yourself?
Shiva : I am fine, too. I am working for that office now.
Lia : Really? How lucky you are!

a. Where do you live now?
b. How have you been?
c. Do you remember me?
d. Do I look great?

2. Mr. Handoyo is eager to know about Anton’s condition. He is not cheerful as usual.
Mr. Handoyo : Anton, what is the matter with you? You do not look well this
morning.
Anton : You are right, Sir. … I think I get cold.
Mr. Handoyo : You’d better take a rest at home, then.

a. I am okay
b. I am just fine
c. I do not feel too well this morning
d. I do not feel bad

3. The following expressions are commonly used to greet someone, except …
a. How’s life?
b. How are you doing?
c. What are you doing?
d. How are things with you?

4. Mrs. Rossy : Good afternoon, students.
Students : Good afternoon, Ma’am.
Mrs. Rossy : Well, I cannot teach you this afternoon. I have a meeting with the
headmaster.
Students : That is alright. We will study by ourselves, Ma’am.
The underlined utterance is an expression of …
a. Greeting
b. Leave-taking
c. Introduction
d. Prohibition

5. Ruly : Hello, I am Ruly. … ?
Adi : Hello. My name is Adi. Pleased to meet you.
Ruly : Pleased to meet you too, Adi.
a. What is the matter with you
b. What is your name
c. How are you
d. Are you a new student

6. Ferly : Romy, this is my sister, Vivian.
Romy : … ?
Vivian : How do you do. I have heard so much about you.
a. How do you do
b. How are you
c. How is your life
d. What is up

7. Below are the expressions of introducing ourselves to others, except …
a. Hello, I am Any
b. It is the first time to meet you. I am Shelly
c. Let me introduce myself to you
d. I would like to introduce you to my friend, Franda

8. Excuse me, everybody. I would like to introduce Mr. Hakim to you all. He is a new employee in our office.
The underlined expression is …
a. Self-introducing
b. Introducing someone to others
c. Greeting
d. Leave-taking

Number 9 – 15 are based on this list of things.

pillow fridge blanket sink
jug wardrobe ruler dressing table
map knife teacher’s desk microwave
time table kettle frying pan juicer
grater bolster eraser cooker

9. Which of the following things is NOT commonly found in the kitchen?
a. Grater
b. Kettle
c. Ruler
d. Jug

10. Which of the following things is used of keeping clothes?
a. Wardrobe
b. Bolster
c. Fridge
d. Dressing table

11. It is a type of container commonly used to hold liquid. It has an opening, often narrow, from which to pour our drink. What is it?
a. Juicer
b. Kettle
c. Fridge
d. Grater

12. Which of these things is not usually found in the bedroom?
a. Dressing table
b. Bolster
c. Sink
d. Pillow

13. This thing is usually found in the bedroom. It is a long narrow pillow or cushion filled with cutton, down or fibre. It is called …
a. Pillow
b. Bolster
c. Blanket
d. Jug

14. It is a kitchen utensil. It is a type of pot, typically metal, specialized for boiling water, with a lid, spout and handle. What is it?
a. Jug
b. Kettle
c. Sink
d. Grater

15. This thing is usually found in the classroom. It is usually brought by travelers. They look at it to find a place and to avoid being lost. What is it?
a. Time table
b. Eraser
c. Map
d. Teacher’s desk

Number 16 – 20 are not related to the text.
16. Faiza is a philatelist. She is very fond of collecting …
a. Envelopes
b. Letters
c. Stamps
d. Coins

17. Mother has put some … into the soup.
a. Oil
b. Paint
c. Salt
d. Butter

18. The hunter shot the tiger with a …
a. Knife
b. Scissors
c. Sword
d. Gun

19. My mom bought some oranges, … were very sour.
The appropriate pronoun is …
a. It
b. They
c. We
d. He

20. James has a dog. James takes … for a walk everyday.
a. It
b. Him
c. Them
d. Its



Kunci Jawaban:
1. B
2. C
3. C
4. A
5. B
6. A
7. D
8. B
9. C
10. A
11. B
12. C
13. B
14. B
15. C
16. C
17. C
18. D
19. B
20. A


Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 20+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

#
Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP   File ini dalam Bentuk .doc File Size 29Kb
Diupload oleh www.bospedia.com

Baca juga yang sejenis

    Pencarian yang paling banyak dicari
    • bank soal bahasa inggris smp kelas 7 dan kunci jawaban
    • soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 pdf
    • soal pilihan ganda bahasa inggris smp kelas 7 semester 1
    • soal essay bahasa inggris kelas 7 semester 1
    • soal uts bahasa inggris kelas 7 semester 1 essay
    • soal bahasa inggris kelas 7 semester 1 kurikulum 2013
    • soal bahasa inggris smp kelas 7 semester 2
    • soal bahasa inggris kelas 7 semester 2 kurikulum 2013 dan jawabannya
    •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022