Lengkap - 15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru

15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru - Hai adik adik dimana saja berada pada kesempatan yang baik ini, kakak ingin menginfokan beberapa contoh soal latihan untuk mata pelajaran Bahasa Inggris pada pembahasan semester genap yang tersedia sebanyak 15 soal termasuk dengan kunci jawabannya. Seperti yang kita ketahui bersama bahawasanya mata pelajaran Bahasa Inggris adalah mata pelajaran wajib untuk sekolah menengah pertama. Tetap semangat yaa.
15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru
15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru



Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs


15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru - Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs  ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs Semester 2.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

The text below is for questions number 1 – 3.

Date : September 10th 2017
To : Dilla

The day will be very wonderful if you come to my 16th birthday party. The party will be held on September 15th 2017 at 7 p.m. Please come to Freedy Cafe. I am very looking forward to see you there.

Love,

Sintia

1. What does the text tell us about?
a. Dilla is going to celebrate her birthday party
b. Sintia invites Dilla to come to her birthday party
c. Dilla is going to have dinner at Freedy Cafe
d. Sintia is going to have a party at Freedy Cafe

2. When will Sintia hold the party?
a. In the evening
b. In the morning
c. In the afternoon
d. At late night

3. Sintia was born in …
a. 2008
b. 2009
c. 2010
d. 2011

The text below is for questions number 4 – 5.

Keep off the grass

4. From the text above we know that …
a. We may walk on the grass
b. We may keep the grass
c. We may not walk on the grass
d. We may cut the grass

5. We can find the caution above in …
a. Park
b. Classroom
c. Hospital
d. Train station

Read the text!

Fajar, don’t forget to come to my house at 4 p.m.
We need to finish our school project.
Be on time! Thanks, Zarra.

6. Which one is NOT TRUE based on the message?
a. Zarra expects fajar to come to her house
b. Zarra and Fajar will finish their school project
c. Fajar will come to Zarra’s house at 4 p.m.
d. Zarra expects Fajar to come late to her house

The text below is for questions number 7 – 10.

Vira went to Jakarta a week ago. The first place she visitied was Monas. She went to the top of Monas by lift. She enjoyed the view of Jakarta City from there. Then, she took a busway to Taman Mini Indonesia Indah. There, she visited the museum of science and technology. She also rode a cable car. After that, she went to Ancol. She saw people riding jet-sky. In the evening, she went to her aunt’s house in Jakarta. She felt tired but happy.

7. When did Vira go to Jakarta?
a. Next week
b. Two weeks ago
c. A week ago
d. Last month

8. How did Vira get to the top of Monas?
a. By car
b. By busway
c. By ladder
d. By lift

9. After visiting museum of science and technology, what did Vira do?
a. She went to her aunt’s house
b. She rode a cable car
c. She went to Ancol
d. She saw people riding jet-sky

10. How did she feel when she came to her aunt’s house?
a. Sleepy
b. Tired
c. Terrified
d. Sad

The text below is for the questions number 11 – 15.

Dear Johnson,

My classmates and I went to visit Prambanan Temple on my last school holiday. Prambanan Temple is one of the big temples in my country. The biggest temple in my country is Borobudur Temple. However, Prambanan Temple is very good and wonderful.
There are many reliefs on the walls of the temples. The guide told us that the reliefs tell stories related to the temples. Many visitors from my country and from other countries come here to see the temples, take some pictures, and learn the history.
It was a really nice experience! I hope you can come here and visit Prambanan Temple someday.

Yours,

Mira

11. Who sent the letter?
a. Classmates
b. Visitors
c. Mira
d. Johnson

12. What does the relief on the temple wall tell us?
a. Stories
b. Holiday
c. Visitors
d. Temples

13. Whom did Mira go to visit Prambanan Temple with?
a. Her classmates
b. Her principal
c. The guide
d. The visitors

14. “Many visitors from my country and from other countries come here to see the temples…”
The underlined word refer to …
a. The relief
b. Prambanan Temple
c. The visitors
d. Borobudur Temple

15. The visitors come to Prambanan to do some activities, except …
a. Taking some pictures
b. Learning the history
c. Measuring the temples
d. Seeing the temples



Kunci Jawaban:

1. B
2. A
3. D
4. C
5. A
6. D
7. C
8. D
9. B
10. B
11. C
12. A
13. A
14. B
15. C


Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 15+ Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

#
Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs    File ini dalam Bentuk .doc File Size 29Kb
Diupload oleh www.bospedia.com

Baca juga yang sejenis

    Pencarian yang paling banyak dicari
    • soal pilihan ganda bahasa inggris kelas 8 semester 1
    • soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 pdf
    • soal bahasa inggris kelas 8 dan jawabannya
    • bank soal bahasa inggris smp kelas 8 semester 1
    • soal bahasa inggris kelas 8 semester 1 pdf
    • latihan soal kelas 8 bahasa inggris
    • soal bahasa inggris kelas 8 semester 1 dan jawabannya kurikulum 2013
    • soal essay uts bahasa inggris kelas 8 semester 1
    •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022