Lengkap - 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru

50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru - Adik adik yang baik, sebentar lagi sekolah akan melaksanakan Penilaian Akhir Semester yang mana akan ada jadwal Ulangan Semester akhir, untuk itu adik adik harus belajar guna mendapat nilai yang baik, nah kali ini kakak telah menyiapkan soal soal untuk adik adik dari soal Bahasa Inggris semester ganjil yang sudah tersedia dengan kunci jawabannya.
50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru
50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru

Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs

50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru  - Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester 1.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs


PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

1. Which one of the following expressions is regarded as greeting?
A. Thank you
B. I’m fine, thanks
C. Good morning
D. Good bye

2. Mother : Have a nice dream, my honey
Son : ….
A. Take care, mom
B. I’m happy
C. Have a nice dream, mom
D. See you, mom

3. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Ratno’s mother : Nice to meet you , Rio
Rio : ….
A. I am fine
B. Thank you
C. Good bye
D. Nice to meet you, too

Read the dialog carefully to answer number 4, 5, 6, and 7.

Mr. Kardi, Biology teacher is going to the laboratory , meets Wahyu at break time.
Wahyu : Good morning , sir
Mr. Kardi : Good morning Wahyu, why are you in hurry ?
Wahyu : I am going to library ,sir. I want to borrow some books to read.
Mr. Kardi : Great, How diligent you are !
Wahyu : thank you, sir. Sorry, I must go now. See you
Mr. Kardi : see you.

4. Where does the dialog take place?
A. In the library
B. In the laboratory
C. In the canteen
D. At school

5. When do you think the dialog happen?
A. in the afternoon.
B. in the evening.
C. in the morning.
D. in the night

6. Where is Mr. Kardi going?
A. to office
B. to laboratory
C. to class-room
D. to staff office

7. Where is Wahyu going?
A. to library
B. to laboratory
C. to canteen
D. to parking lot

8. Dicky : Let’s have meal at canteen!
Deni : Not now, we will have break at ….
A. nine to half
B. half to nine
C. nine past half
D. half past nine

9. What time is it?
A. ten o’clock
B. ten past ten
C. a half past ten
D. ten to ten

10. Indra : Why are you holding your stomach? What’s the matter, Indah?
Indah : I have a … I ate too many chilies.
Indra : Let’s go to the medical room now.
Indah: O.K.
A. toothace
B. headache
C. backache
D. stomachache

11. Erlin : Morning, dad.
Mr. Ad : Morning, dear. Your right eye is red. Are you all right?
Erlin : I have … dad.
Mr. Ad : Don’t rub it. Let me put eye drops in your eyes.
Erlin : Thanks, dad.
A. sore throat
B. sore eye
C. backache
D. headache

12. Nana : Rama, I’ve been waiting for half an hour. Why are you late?
Rama : … I have a flat tire.
A. Thanks
B. No problem
C. I’m sorry
D. Det well soon

13. Edwin : Erlin, could you accompany me to a bookstore?
Erlin : Certainly.
Edwin : ….
Erlin : Nevermind.
A. I’m sorry
B. You’re wellcome
C. Thank you
D. Very well, thanks.

Text for number 14 and 15

Arman : Hello Mansyur. How are you?
Mansyur : I am fine, and you?
Arman : I am fine too. What a surprise to meet you here. What are you doing here? Are you on vacation?
Mansyur: Yes, oups. That’s the whistle for my train. See you!
Arman : ….

14. Where does the conversation take place?
A. in the claasroom
B. at the library
C. at the bus station
D. at the rallway station

15. Which one that suitable to fill in the blank of dialogue?
A. certainly
B. fine
c. Bye, take care
d. fine

16. Ronald : What do you usually do after arriving from the school?
Jackie : I usually ….
A. have a dinner
B. have breakfast
C. take a nap
D. take a break

Read this introduction to answer question 17 until 21!

Hello, my name is Ketut. I was born on the 4th of June 2004. I am a student of SMPN 1 Denpasar. I live on Garuda street no 68. My house is only 1 km from school. I have a bicycle, it is my favourite vehicle. So I ride my bicycle to go everywhere. My favourite colour is blue. I like to eat Betutu chicken. Nice to meet you!

17. How old is Ketut?
A. 10
B. 11
C. 12
D. 14

18. Where does he come from?
A. Lampung
B. Jogyakarta
C. Padang
D. Bali

19. What is his favourite food?
A. KFC
B. fried fish
C. Betutu chicken
D. pecel lele

20. How does Ketut go to school?
A. by bike
B. by car
C. by bus
D. by train

21. What is his hobby?
A. cycling
B. dancing
C. painting
D. gardening

Text for number 22, 23, and 24.

Hello my name is Dicky. I was born twelve years ago in Bandung. I live at Jl. Ahmad Yani number 49 Magelang, and every afternoon I take English course. My favourite song is “She will be loved”. My father is a teacher of SMP N 1 Seputih Agung.

22. Where does Dicky come from?
A. Bandung
B. Magelang
C. SMP 5 Bandung
D. Jl. Ahmad Yani number 49

23. How old is Dicky now?
A. 11 years old
B. 10 years old
C. 12 years old
D. 13 years old

24. What is his hobby?
A. dancing
B. listening music
C. swimming
D. painting.

Read the Monolog to answer number 25, 26, 27, and 28.

Hi friends, this is my daily activities for a week after school. On Mondays ,  I join an English club. On Tuesdays, I learn to cook in the kitchen. On Wednesdays, I play badminton. On Thursdays, I read my favourite stories. On Fridays, I visit my grandparents. On Saturdays, I go jogging. On Sundays, I go to supermarket to have window shopping.

25. On what days does the writer do sports?
A. Wednesday and Saturday
B. Monday and Friday                         \
C. Tuesday
D. Sunday

26. What does the writer do on Tuesday?
A. she plays football.
B. she makes pudding.
C. she helps her parents.
D. she goes jogging

27. Today is Wednesday, what day was yesterday?
A. Sunday
B. Monday
C. Tuesday
D. Friday

28. Today is Wednesday, tomorrow will be ….
A. Tuesday
B. Thursday
C. Friday
D. Saturday

29. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Ratno’s mother :  Nice to meet you , Rio
Ratno : …..
A. I am fine
B. Thank you
C. Good bye
D. Nice to meet you, too

30. Rifal : How are you, Rita ? why you don’t go to school.
Rita : I have got a flu
Rifal : …..
Rita : Thank you.
A. Get well soon
B. Have a nice day
C. You are welcome
D. See you tomorrow

31. Hani : Can I help you, Mom ?
Mother : Wash the vegetables, please.
Hani : Sure, mom
Mother : ….
A. you are welcome
B. Thanks a lot
C. You are my daughter
D. I am sorry

32. Father : Can you help me to sweep the backyard, son?
Son :  my pleasure
Father : Thanks my son
Son : ….
A. You don’t have to say it
B. It’s ok, dear
C. Good luck
D. Get well soon

33. Melly : Would you like to feed my cat?
Anggi : I’m sorry, I run out of the ….
A. deer
B. banana
c. cabbage
d. fish

34. Isma : What time do you have lunch ?
Triyoko : At ….
A. 6 am
B. 1 pm
C. 8 pm
D. 10 am

35. Teacher : What is your name ?
Restu : My name is Restu
Teacher: How do you … it ?
Restu : R – e – s – t – u
A. speak
B. spell
C. tell
D. read

36. Today is Friday, I will go to Jakarta tomorrow. What is tomorrow?
A. Sunday
B. Thursday
C. Saturday
D. Wednesday

37. My father will go to bandung on Sunnday, and he will back to lampung after Sunday.
What is the day after Sunday?
A. Monday
B. Wednesday
C. Tuesday
D. Thursday

38. This month is May, Next month is …. Last month was ….
A. June, April
B. July, April
C. June, July
d. June, August

39. When do we celebrate Nasional Education Day?
A. On December 22
B. On June 1
C. On October 5
D. On May 2
Look the table!
Antos’s schedule

40. How many day does Anton have english?
A. 2 days
B. 4 days
C. 3 days
D. 5 days

41. When does Anton have citizenship?
A. Moday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Friday

42. When does Anton have 2 subject in a day?
A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Friday

43. How many days does Anton have science?
A. 5
B. 4
C. 3
D. 2

This family tree is for number 44, 45, and 46.

44. Jacob is Suri’s ….
A. wife
B. husband
C. aunt
D. uncle

45. Jerry is Jacob’s ….
A. uncle
B. father
C. son–in-law
D. father-in-law

46. Caroline is Peter’s ….
A. son
B. son-in-law
C. daughter
D. brother-in-law

47. Diana uses …. to clean the white board.
A. a rubber
B. a board marker
C. an eraser
D. a correction pen

48. Wandi : Elsa, may I borrow your …….. please? Mine is broken.
Elsa : Sure. Here you are.
Wandi : Thanks.
A. ruler
B. pen
C. bow
D. sharpener

49. Now, your father is going to … He want to save his money.
A. hospital
B. pos office
C. bank
d. market

50. painting – on – there – five ­– are – wall – the
1          2        3          4        5       6        7

A. 3 – 4 – 5 – 2 – 1 – 7 – 6
B. 3 – 4 – 1 – 5 – 2 – 7 – 6
C. 3 – 5 – 4 – 1 – 2 – 7 – 6
D. 3 – 5 – 2 – 1 – 4 – 7 – 6

Kunci Jawaban 
1. C
2. C
3. D
4. D
5. C
6. B
7. A
8. D
9. B
10. D
11. B
12. C
13. C
14. D
15. C
Untuk kunci jawaban dari 16 hingga 50 sudah tersedia di link downlaod!!

Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Semester Ganjil Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

#
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs   File ini dalam Bentuk .doc File Size 32Kb
Diupload oleh www.bospedia.com

Baca juga yang sejenis

    Pencarian yang paling banyak dicari
    • soal uas bahasa inggris kelas 7 2018
    • bank soal bahasa inggris smp kelas 7 dan kunci jawaban semester 2
    • soal bahasa inggris kelas 7 dan 8
    • soal bahasa inggris kelas 7 ktsp
    • soal ukk bahasa inggris kelas 7 pdf
    • soal essay bahasa inggris kelas 7 semester 1
    • soal pilihan ganda bahasa inggris tentang animal kelas 7
    • bank soal bahasa inggris smp k13
    •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022