ZCgRxn24sMSt1P8PT34NVVluf7C7ODQ8eSh7SrtI
Bookmark

Materi Kelas 5 SD/MI Bahasa Inggris "Maintaining the Health of Human Respiratory Organs"

Materi Kelas 5 SD/MI Bahasa Inggris "Maintaining the Health of Human Respiratory Organs" - Hai adik adik yang baik, pada kesempatan yang baik ini kakak ingin membagikan kepada adik adik mengenai materi yang kakak susun untuk kelas V SD/MI, materi ini diambil dari mata pelajaran Bahasa Inggris tentang "Maintaining the Health of Human Respiratory Organs" . Materi ini bisa adik adik pelajari karena dilengkapi dengan cara Reading, Write, Vocabulary dan Taks yang bisa adik adik kerjakan dirumah. Semoga bermanfaat untuk adik adik Salam pendidikan dari bospedia.com. Semoga bermanfaat.
Materi Kelas 5 SD/MI Bahasa Inggris "Maintaining the Health of Human Respiratory Organs"
Materi Kelas 5 SD/MI Bahasa Inggris "Maintaining the Health of Human Respiratory Organs"


Reading

Haze Hazards and How to Overcome
The area that occurs in air pollution is jambi, palembang, and palangkaraya The danger of haze to health is
  1. Causes irritation of the eyes, nose and throat
  2. Causes chronic asthma and lung disease
  3. Cause health problems for children
  4. Cause ispa disease
  5. Causes difficulty for someone to breathe
  6. Causes pollution for clean water, vegetables, fruits

How to protect yourself from the smoke
  1. Avoid activities outside the house / building
  2. Wear a mask
  3. Drink lots of water
  4. Immediately see a doctor
  5. Do a healthy life such as eating nutritious, drinking, and resting
  6. Wash fruits and vegetables before consumption.

Task

Answer the following questions according to the text!

1. Where does the smoke pollution occur?
Answer: Jambi, Palembang, and Palangkaraya

2. Mention 2 hazard of smoke haze for health!
Answer: Causes irritation of eyes, nose and throat
Causes chronic asthma and lung disease

3. What we used to protect ourselves from smoke?
Answer: Mask

4.How to live a healthy life?
Answer: Eat nutritious food, drink, and rest

5. Mention 2 ways to protect yourself from the smoke?
Answer: Avoid activities outside the house / building and wear a mask

Reading

How to Maintain Organs

1. Maintain healthy the respiratory organs
  • Eat nutrious foods
  • Regular exercise
  • Enough rest

2. Avoid substances that can demage the
  • Respiratory organs
  • Do not smoke
  • Use a mask when ina dirty environment

3. Treating the respiratory organs
  • Clean the nose regulary
  • Check healthy regularly

4. Maintain the environmental healthy
  • Make air vents
  • Keep the environment clean
  • Plant trees in the envirionment

Task

Answer the following questions according to the text!

1. How to maintain the respiratory organs?
Answer: Maintain healthy respiratory organs, Avoid substances that can demage, Treating respiratory organs, Maintain environmental healthy

2. What we must do to maintain the health of the respiratory organs?
Answer: We have to eat nutritious food, exercise regularly, and have enough rest

3. Mention substances that can damage the respiratory organs !
Answer: Smoke

4. How to treat the respiratory organs?
Answer: Clean the nose regulary and check healthy regularly

5. How to maintain the environmental healthy?
Answer: Make air vents, maintain environmental clean;iness and plant tress in the environment

Vocabulary

  • Bahaya: Hazard, danger
  • Kabut: Haze
  • Mengatasi: Overcome
  • Terjadi: Occurs
  • Menyebabkan: Causes
  • Tenggorokan: Throat
  • Bernapas: Breathe
  • Melindungi: Protect
  • Hindari: Avoid
  • Gedung: Building
  • Segera: Immediately
  • Mencuci: Wash
  • Rutin: Regular
  • Olahraga: Exercise
  • Cukup: Enough
  • Istirahat: Rest
  • Kerusakan:Damage
  • Kotor: Dirty
  • Lingkungan: Environment