Lengkap - 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B Terbaru

50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B - Hai adik adik yang baik, nah pada kesempatan kali ini kakak ingin berbagi beberapa contoh soal untuk adik adik yang sedang duduk dikelas 12 SMK. Soal yang kakak berikan ini merupakan soal latihan UN dan UNBK pada mata pelajaran Bahasa Inggris. dan Soal yang kakak berikan ini adalah soal dari Paket B terdiri dari Pilihan ganda dan terdapat dengan jawabannya.
50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru
50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru



Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B


50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B - Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

PETUNJUK KHUSUS
1. Jumlah soal sebanyak 50 butir yang terdiri dari 15 soal listening test dan 35 soal written test.
2. Pilihlah salah satu jawaban yang paling tepat dengan menghitamkan pada salah satu huruf a, b, c, atau d di Lembar Jawaban.
3. Untuk membetulkan jawaban, hapuslah dengan karet penghapus sampai bersih, kemudian hitamkan jawaban yang benar


A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

A. LISTENING SECTION

In this section of the test you will have the chance to show how well you understand spoken English.
There are four parts to this section with special directions for each part.

PART I. Directions: There are three items in this part. For each item, you will see a picture on your test paper and you will hear four short statements. The statements will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. When you hear the four statements, look at the picture on your test paper and choose the statement that best describes what you see in the picture. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.


PART II. Directions: There are four items in this part of the test. For each item, you will hear a question or statement spoken in English followed by three responses, also spoken in English. They will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You are to choose the best response to each question or statement and mark it on your answer sheet.




The best response to the question, “Would you like a seat in the front row?” is choice (C), “Sure. That would be better.” Therefore you should mark (C) on your answer sheet.

Now let’s begin with question number four (4) on your test paper.

4. Mark your answer on your answer sheet
5. Mark your answer on your answer sheet
6. Mark your answer on your answer sheet
7. Mark your answer on your answer sheet

PART III. Directions: There are four items in this part of the test. For each item you will hear a short conversation between two people. You will hear the conversations TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. On your test paper, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You are to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Now, let’s begin with question number eight(8) on your test paper.

8. What did the man do to the woman?
A. Tell director about her new audition.
B. Suggest her to try any opportunities.
C. Tell her about the new movie.
D. Ask her to join the audition.

9. What did Leon Uris do?
A. He was spy.
B. He was bullfighter.
C. He wrote about bullfighting.
D. He wrote an adventure novel.

10. The relationship between the speakers is that they are ... .
A. Students
B. Principals
C. Colleagues
D. Job seekers

11. What will the people probably do next?
A. Postpone their plans.
B. Arrange time to meet.
C. Travel by themselves.
D. Meet some other friends.

PART IV. Directions: In this part of the test you will hear two short talks. Each will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand and remember what is said. On your test paper, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Now let’s begin with the following short talk.
12. Who is the speaker?
A. The employees.
B. The Jacksons.
C. The customer.
D. The manager.

13. Why does the company use a lighter paper?
A. To reduce the costs.
B. To suggest the customers.
C. To direct them to Monica.
D. To spend much on supplies.

14. The talk is about ... in a manufacture.
A. the late shift
B. missing materials
C. a problem solving
D. a supervisor assistant

15. What should the workers do before they begin their shift?
A. Tell your supervisor.
B. Check the inventory.
C. Solve the problems.
D. Order the materials.

B. READING SECTION
In this part of the test you will have the chance to show how well you understand written English.
There are four parts to this section, with special directions for each part.

PART V.Directions: From questions 16 – 25,four clauses/sentences, marked (A), (B), (C), or (D), are given beneath each incomplete dialog. Choose the one clause/sentence that best completes the dialog. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

16. Lisa: I’m having a terrible day. I must have left my purse at home.
Abun: ...?
Lisa : Would you lend me some money? I need to be at a meeting downtown in 15 minutes. I could pay you back tomorrow.
A. Is there anything I can do
B. Will you help me, please
C. Can you give me a hand
D. May I take it back now

17. Richard : OK, Greg, that’s enough for today.
Greg : I think so. Hey, there’s Amber. She’s just coming in. ...?
Richard : No, but I’d like to.
Greg : Come on. I’ll introduce you.
A. Does she call you
B. Does she know it
C. Do you know her
D. Do you like her

18. Bobby: I’d love to buy a new camera, but they’re so expensive.
Eva : ... and earn some money?
Bobby : Yeah, but it’s hard to find one recently.
Eva : I think you can call Bonnie. He’s working at Burger Ranch after school.
A. Why don’t you get a part-time job
B. Why don’t you contact a friend at work
C. What about reading some job vacancies
D. What about applying for a full day work

19. Donny: What pleasant weather we’re having today.
A. I really disagree with it.
B. I don’t think it’s true.
C. I’m afraid I left it.
D. I’m on your side.

20. Voice : Hello. How may I help you?
Customer : It’s Gilang here. I ordered a computer unit from your store yesterday. I just transfered the
money. ...?
Voice : Well, in about two days, I think. May I know your order number, please?
A. When will it be delivered
B. When will it be returned
C. When will it be checked
D. When will it be opened

21. Annisa: I’m just going to go get a sandwich and eat at my desk.
A. Never leave anything in the room
B. Turn on the answering machine
C. Disconnect the internet first
D. Just lock the door properly

22. Agent : And how about your activities during the tour? ...? A lot of people enjoy the nightclub tour.
Customer : Yes. That sounds like fun.
A. Are you going to go skiing
B. Do you plan to visit the mountain
C. Will you be joining a jogging program
D. Are you going to go out in the evening

23. Mr. Abidin : Where are the students of class of MIA-1?
Ms Honey : In the laboratory. ... I think Ms Nancy is in there.
A. They have already joined a competition.
B. They are supervising the examination.
C. They must be doing their homework.
D. They are working on some projects.

24. Kim : Were you at work today? ..., but no one answered.
Pat : No, I wasn’t. Yesterday was my last day as a secretary. I’m starting a new job.
Kim : Really? Where?
A. I phoned your sister
B. I called your office
C. I came to see you
D. I met your boss

25. Aditya : What do you want for dinner?
Lisnawati : ... I think smoked salmon would be good.
Aditya : What about the drink?
A. I’d like some fish.
B. I like it well-done.
C. I prefer orange juice.

D. I’d rather have some tuna.

PART VI.Directions: Questions 26 – 31 are based on a selection of text dialogs.Choose the one best answer,(A), (B), (C), or (D), to each question. Answer all the questions following each text dialog on the basis of what is stated or implied in the selection. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.


Questions 26 – 28 are based on the following text dialog.

Brad : What are you doing this weekend, Matt?
Matt : I’m not sure yet. Why?
Brad : Well, my parents are having a barbecue on Sunday. Would you like to come?
Matt : Are you sure it’s OK? Your parents don’t know me.
Brad : Of course. They always like to meet my friends. Some of my sister’s friends will be
there, too. It’ll be a lot of enjoyment.
Matt : OK. That sounds nice. Can I bring anything?
Brad : Oh, no. We already have everything we need.

26. What is the dialog about?
A. Family habits during the weekend
B. Things to prepare for a barbecue
C. A small party at Matt’s house
D. An invitation to a barbecue

27. Which people will be attending the event?
A. Matt’s parents
B. Friends of Brad’s sister
C. Friends of Brad’s parents
D. Brad’s family members only

28. “It’ll be a lot of excitement” (line 6)
The underlined word is synonymous with ... .
A. happines
B. courses
C. entries
D. plans

Questions 29 – 31 are based on the following text dialog.
Janet : What time is it now?
Gary : Five minutes after six. Maybe his plane was late.
 Janet : Maybe, but if he doesn’t call soon, we might as well take a taxi home.
Gary : Good idea. I’m getting hungry.
Janet : Me too. Why don’t we just go home now and have dinner? Otherwise we could be waiting here all night.
Gary : You’re right. Let’s get moving. I’m glad we cooked a big meal yesterday and have plenty of leftovers we can eat tonight.

29. Why does the writer compose the dialog?
A. To explain someone’s plans to book a flight.
B. To tell about people waiting for a phone call.
C. To inform about what people doin the evening.
D. To look for a safe transportation to take friends.

30. What will the people do when they get home?
A. Call a taxi.
B. Eat something.
C. Order a big meal.
D. Wait for their friends.

31. “... and have plenty of leftovers we can eat ...” (last sentence)
The synonym of the underlined word is ... .
A. addition
B. portion
C. dishes
D. afters

PART VII. Directions: Questions 32 – 46 are based on a selection of reading materials, such as notices, letters, forms, articles, advertisements, etc. Choose the one best answer,(A), (B), (C), or (D), to each question. Answer all the questions following each reading selection on the basis of what is stated or implied in the selection. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

Questions 32 – 34 are based on the following text.

Indian society has traditionally been heavily based around a caste system, which places stringent restrictions on social mobility and the ease with which people considered to belong to a particular caste can interact with members of other castes. However, in modern India in a business context, and certainly within leading Indian and international companies, caste-related identification is no longer the norm. Over the last 50-60 years the Indian legislature has increasingly passed laws to reinforce the more modern outlook and to promote and support social welfare.

Family values are a hugely important part of Indian life. Arranged marriages are very common, and marriage as a concept is taken very seriously, leading to an extremely low divorce rate. It is normal to see large, patriarchal families spanning many generations. A lot of smaller businesses are likely to be family-run and owned, and there will be a preference for
employing other family members where possible. 6

32. What is the text mainly about?
A. The businesses of Indian castes.
B. The Indian social welfare.
C. The local culture of India.
D. The modern cast system.

33. What is the most essential part of Indian life?
A. Family values.
B. Arranged marriages.
C. Spanning generations.
D. International companies.

34. “... to reinforce the more ...” (1st paragraph)
The underlined word is closest in meaning to ... .
A. review
B. modify
C. decrease
D. strengthen

Questions 35 – 37 are based on the following text.

Connecting your iPhone to your computer via the iTunes multimedia management software allows you to transfer music, videos, photos and other data between the device and your PC. As of version 10.5 of iTunes, a wireless connection can be established between your iPhone and PC, allowing you to perform a full synchronization and backup of your device's content and settings over a Wi-Fi network. A USB cable is required to set up Wi-Fi syncing the first time, after which a wireless connection can be established whenever your iPhone and PC are connected to the same network. And here are the steps:
• Launch iTunes on your PC and click the "Help" menu. Select "Check for Updates," and allow any available updates to install. iTunes restarts after the update process is complete.
• Connect your iPhone to your PC using its USB cable. iTunes automatically detects that an iPhone has been connected and adds it to the "Devices" list.
• Select your iPhone from the iTunes "Devices" list and click the "Summary" tab in the main window.
• Check the "Sync with this iPhone over Wi-Fi" box in the "Options" section, and then click the "Apply" button. Allow a full synchronization to take place before disconnecting the iPhone. You can now establish a wireless connection between the iPhone and PC whenever they are connected to the same network.

35. Why does the writer compose the text?
A. To inform how to connect the iPhone to a PC wirelessly.
B. To help understand how to sync iPhone’s content wirelessly.
C. To provide tools to connect a PC to any multimedia equipments.
D. To give guidance on how to set a Wi-Fi network using an iPhone.

36. What should we do after a full synchronization is complete?
A. Reconnect the iPhone.
B. Click the “Apply”button.
C. Click the “Summary” tab.
D. Create a wireless connection.

37. “... to take place before …” (last step)
The underlined word is closest in meaning to ….
A. combine
B. analyze
C. happen
D. leave

Questions 38 – 40 are based on the following text.

Goa Lawah Temple or Bat Cave Temple is one of favorite places of interest in Bali and it is located near of hilly bank so it is called reef of Middle hill. Goa Lawah Temple is located in Pasinggahan countryside, Dawan sub district, Klungkung Regency, east part of Bali and about 1,5 hours from Denpasar Town. There is a nature cave at Goa Lawah Temple dwelt by thousands of tail bat located at north side from Jeroan/center of Goa Lawah Temple. Meanwhile the main road from Klungkung to Amlapura is just in front of the temple. This cave is apposite to the beautiful beach with black sand along the coastal area.From the Goa Lawah Temple cave we see also the beautiful coast with the blue ocean with Nusa Penida Island as a backdrop.

Pursuant to the papyrus of DwiJendraTattwa, the Goa Lawah's name is Goa Lelawah, the name which is given by DanghyangNirartha (a priest overspread the Hindu teaching in Bali) when he stop in this place on his TirthaYatra trips. He arrive at a Goa Lawah Temple cave which is a lot of bats hang on and its unbroken voice clamor as hymn to add the beauty of the cave. Therefore this cave is named by Goa Lawah Temple. On the above cave is growth by the flower trees with it’s smelt fragrance and stimulus the peace mind of DanghyangNirartha, so that he overnight stay for some nights in this place.


38. What is expected from the readers after reading the text?
A. Be aware of the beauty of the beach.
B. Be interested in visiting the object.
C. Understand the history about Bali.
D. Know which place to stay in Bali.

39. What is the second paragraph about?
A. The priest overspread teaching Hindu in Bali.
B. The beauty of the caves around Goa Lawah.
C. The simple route to come to Goa Lawah.
D. The origin of Goa Lawah in brief.

40. “... with Nusa Penida Island as a backdrop.” (1st paragraph, last sentence)
The underlined word is closest in meaning to ... .
A. backchannel
B. backcountry
C. background
D. backmarker

Questions 41 – 43 are based on the following text.

Kevin Durant is one of the most popular Basketball player and also the richest player with Total Earnings of $54.1 million. He is portrayed as the “Scoring Prodigy” by John Hollinger. He has won the NBA scoring title four times in his profession. This 26-year-old, who plays for the Oklahoma City Thunder, stands 6 feet, 9 inches tall. He likewise stands relentless tall to the extent his bank parity is concerned. He is one of the favorite faces for many brand like Nike, BBVA, Sprint, Sonic, Panini, 2K Sports and Skull candy.

Born on September 29, 1988, Kevin Wayne Durant is an American basketball player for NBA’s Golden State Warriors. He is the proud winner of Most Valuable Player award from NBA, NBA Rookie of the Year Award, four NBA scoring titles and an Olympic Gold Medal. He has also got selected to 6 All-NBA teams and 7 All-Star teams. He is the world richest sportsman who is listed in this list of top 10 richest player in the world.

He was recruited heavily to a high school prospect. He played college basketball one season for the University of Texas. He has become the first ever freshman and several year-end awards to be called as Naismith College Player of the Year. He was selected by the Seattle Supersonics with second overall pick in the NBA Draft 2007.

The team moved to Oklahoma City and became Thunder after his rookie season. He helped Oklahoma City to NBA Finals 2012 and lost to Miami Heat in 5 matches. For the Thunder, he played 9 seasons before joining Warriors in the year 2016.

41. After reading the text, the readers are expected to ... .
A. love basketball better than other sports
B. improve their skills in playing basketball
C. become best acquainted with Kevin Durant
D. have more knowledge about a famous athlete

42. Which of the following is TRUE about Kevin Durant?
A. He won an Olympic gold medal in 2007.
B. He joined Warriors before playing for the Thunder.
C. He assisted Oklahoma City to NBA Finals in 2012.
D. He played for the University of Texas several seasons.

43. “He is portrayed as the Scoring Prodigy ...” (1st paragraph, 2nd sentence)
What is the synonym of the underlined word?
A. Registered
B. Described
C. Exercised
D. Recruited

Questions 44 – 46 are based on the following text.



44. The text mainly tells about an invitation to ... .
A. a yearly social event
B. an annual registration
C. an auspicious seminar
D. a school establishment

45. What will the readers probably do next after reading the text?
A. Bring some of their own prizes
B. Call Mr. Thakur immediately
C. Confirm their participation
D. Distribute the invitation

46. “... will preside over the function ...” (line 12)
The synonym of the underlined word is ... .
A. be available for
B. be in charge of
C. be happy with
D. be strict of

Part VIII. Directions: From questions 47 – 50, four words/phrases, marked (A), (B), (C), or (D), are given beneath a close-test text. Choose the one word/phrase that best completes the text. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

Questions 47 – 50 are based on the following text.

Public Announcement:

We would like to take this opportunity to ...(47) our friends and customers for their loyal patronage for the past four years.

At this time and after careful consideration, we have decided to close ...(48) retail store in order to expand our wholesale business. The Vinjerud Family, however, does plan to open in a more ...(49) location in the future.

If you have a gift card, please contact Olivia Costa ... (50) 508.910.2100 or olivia@oceans-fleet.com between the hours of 9:30 a.m. and 1:30 p.m. to make an appointment to be reimbursed for the full remaining value.

Again, we sincerely appreciate all the support we have recieved.

Sincerely,
The Management

47. A. join
B. thank
C. invite
D. welcome

48. A. their
B. her
C. our
D. his

49. A. convenient
B. luxurious
C. inhabited
D. modern

50. A. on
B. in
C. to

D. at

Kunci Jawabannya

1.B 11.B 21.B
2.D 12.D 22.D
3.A 13.A 23.D
4.A 14.C 24.B
5.C 15.B 25.A
6.A 16.A ..... sd
7.A 17.C
8.B 18.A
9.D 19.D
10.C20.A
Jawaban 26 dan seterusnya ada di link download

Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket B ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

#
Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK   File ini dalam Bentuk .doc File Size 140Kb
Diupload oleh www.bospedia.com


    Pencarian yang paling banyak dicari
    • soal un smk 2019 bahasa Inggris
    • soal unbk bahasa Inggris smk 2020
    • soal un bahasa Inggris smk 2019 dan pembahasannya
    • soal un smk 2018 pdf
    • kumpulan soal un smk dan pembahasannya
    • download soal un bahasa Inggris smk
    • soal unbk smk 2018 bahasa Inggris 
    • soal un smk 2019 pdf
    •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022