Lengkap - 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru - Halo adik adik yang baik, nah pada kesempatan yang cerah ini kakak ingin membagikan beberapa contoh soal UAS untuk mata pelajaran Bahasa Inggris yang dibuat khusus kelas XI SMA/MA. Soal ini sudah kakak susun sebanyak 60 soal dimana sudah terdapat kunci jawabannya. Oiya Bahasa Inggris dianggap memiliki salah satu sistem pengejaan yang paling sulit di dunia. Gambaran tertulis dari bahasa Inggris adalah tidak jelas secara penulisan huruf karena dua alasan.Yang pertama, pengucapan kata-kata telah berubah mendekati sedikit meluas dari bunyinya, sebagai contoh, huruf K dalam knife dan gh dalam right adalah pada zaman dahulu diucapkan (lihat Periode Pertengahan Bahasa Inggris di bawah ini). ( Bahasa Inggris definisi dan sejarahnya )

60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru
60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru


Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA


60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru - Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA Semester 1.. SELAMAT MENGUNDUH YAA...

Berikut bospedia memberikan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Choose the correct answer by crossing a, b, c, d, or e!

For number 1 to 5, fill in the blank!

The Unhealthy Fast Food
 Fast food nowadays is considered a normal eating (1)…. People are not just eating out on special occasion or weekends anymore. It means that all the time they mostly eat fast foods. However is fast food good for health?
 Fast food has its popularity in the 1940’s. Within a few years, fast-food operations   (2) …. everywhere. With the compelling rise in fast-food restaurants since the 1940’s, oddly it started the rise in obesity and cancer during that same time period.
 Fast food is highly processed with a wide array of (3)…. To ensure fast food’s low cost, the fast food products are made with highly-processed ingredients to give it shelf-life, to hold consistency, and to enhance flavor. Fast food is altered from its original healthy form.

It is not the calories in fast food which damage health and waistline. It is the chemical additives such as aspartame and MSG (monosodium glutamate). Studies show that the chemical additives (4) …. to weight and disease issues.
 So, there is absolutely nothing nutritional about fast food. Fats food (5) …. Feeds hunger and craving.

1.  a. venturesome
b. venture
c. venturing
d. Venue
e. Veracious
Jawaban: b

2. a. popped in
b. pop out of
c. to pop
d. popped up
e. pop in
Jawaban: d

3. a. addictive
b. addict
c. addicting
d. adding
e. addicted
Jawaban: a

4. a. leading
b. to lead
c. lead
d. leader
e. leadership
Jawaban: c

5. a. simple
b. simplicity
c. simplest
d. simply
e. simpler
Jawaban: d

6. A: “Do you like the game?”
B: “….”
a. The dinner is really delightful.
b. I do enjoy this game.
c. I am pleased with all the food.
d. Terrible!
e. The show is delightful.
Jawaban: b

7. A: “You look so happy with this picnic.”
B: “….”
a. Terrible!
b. That’s really a wonderful trip.
c. I am so delighted with this picnic.
d. I enjoyed the travel.
e. Really.
Jawaban: c

8. A: “Will you pick me up this evening?”
B: “….”
a. sure you can.
b. Of course please help yourself.
c. No, I don’t think I can.
d. Sure you will.
e. Sure I will.
Jawaban: e

Read this text for questions number 9 to 10!

9. What kind of poster above?
a. Environmental
b. Educational
c. Commercial
d. Advertisement
e. Entertainment
Jawaban: a

10. What is the purpose above?
a. To promote new product.
b. To save energy.
c. To promote educational program.
d. To encourage people to save energy they used.
e. to show how many energy used.
Jawaban: d

The following text is for number 11 to 15.

Advantages of Gold Coin Investment
 Gold has become a precious metal to mankind since it was the dawn of civilization. The nature of gold is soft and malleable which people can make and easily change to any forms, even it is done just by a simple technology. The beautiful golden and shiny color does not easily fade out. The form of gold can be as jewelry, bar, or coin. Now days gold coin, such as gold IRA, becomes an advantageous Investment.
 Gold is safe and profitable for investment. In uncertain situations, many people are turning to gold because gold has a more stable value and regarded as currency without limitation assets. It is secure and can be cashed out at any time we need. The Gold values tend to be stable: take a look an IRA gold discussion. It is zero inflation effect. It is very rare that the gold price tends to increase.
 Investment in the form of coins, it is famous as gold coin, is more profitable if it is compared with the investment gold in the form of jewelry. Gold Coin, for example gold 401k which some people call 401k gold, is very good when used as an alternative investment, whether it is for the medium-term investment and long-term investment. Besides that gold coins need less cost in production and manufacturing so it is more lucrative than investing gold in the form of jewelry.
 Moreover, some people do not just think gold as an investment, but also as collections. Because the character is a collection so the uniqueness and rareness are the point. There might be coins that cost up to more than a million because of the history variables, ownership, and perhaps an important event when the coin is launched.
 From the reason above, if we decide to make an investment, it cloud be useful to consider investing gold coin or think about gold IRA transfer. It is really recommended.

11. What is the benefit of gold’s nature soft and malleable?
a. it is very valuable.
b. it has high price.
c. it has increasing price.
d. it can be used as form of investment.
e. it is easily changed into any forms.
Jawaban: e

12. What is IRA gold’s form?
a. Necklace.
b. Bracelet.
c. Bar.
d. Coin.
e. Any forms.
Jawaban: d

13. When usually people turn to gold as investment?
a. When gold price increases
b. When gold prices high
c. In uncertain condition
d. When they have more money
e. During financial crisis
Jawaban: c

14. Why gold is considerably secure?
a. Because gold has a more stable value.
b. Because it has high price.
c. Because it can be chased anytime.
d. Because it is precious.
e. Because the price increases every year.
Jawaban: a

15. What makes gold coin is more lucrative gold in the form of jewelry?
a. its prices is higher.
b. The price never falls.
c. It is good for investment.
d. It needs less cost in production and manufacturing.
e. It is profitable.
Jawaban: d

Fill in the blank based on the following text for number 16 to 20.

 Joseph Lister is famous as the surgeon …..(16) invented antiseptic surgery. Lister was born on April 5, 1827 in Upton in Essex. He was one of 7 children and his father….. (17) a merchant. The Lister family were Quakers. At the age of 11 Joseph Lister was sent to school in Tottenham. Then in 1844 when he was 17 Lister went to University College London. Lister excelled at his studied and he passed his medical degree in 1852. In 1856 Lister…. (18) assistant surgeon at Edinburgh Royal University. Later he married Agnes Syme. They did not have children.
 In 1860 Joseph Lister moved to Glasgow …. (19) that time it was common for injuries to become infected after surgery but Lister thought of an answer. In 1865 Louis Pasteur published his theory that putrefaction is caused by germs. Lister tried treating injuries with carbolic acid and found that it was effective in preventing infection. In 1867 Joseph Lister published papers in the medical journal The Lancet, describing his discovery. As a result of the method invented by Joseph Lister rates of death from infection dropped dramatically. Gradually his methods were adopted around the world.
 In 1869 Lister moved back to Edinburgh. In 1877 he moved to London. However Lister lost his wife in 1892. In 1893 Lister retired from surgery. Meanwhile Joseph Lister had become very famous. In 1883 he was made a baronet and in 1897 he was …. (20) Baron Lister of Lyme Regis. In 1895 Lister was made president of the royal Society (a scientific organization). In 1907 aged 80 Lister was given the Freedom of the City of London. However in 1908 Lister moved to Walmer in Kent. Joseph Lister died on 10 February 1912. He was 84 Lister was buried in Hampstead.

16. a. who
b. whom
c. which
d. whose
e. who has
Jawaban: a

17. a. is
b. am
c. are
d. where
e. was
Jawaban: d

18. a. become
b. becomes
c. became
d. becoming
e. becometh
Jawaban: c

19. a. in
b. on
c. at
d. under
e. for
Jawaban: c

20. a. make
b. makes
c. making
d. made
e. madding
Jawaban: d

The following text is for number 21 to 25.

House Husband’s Heart Risk

 Most people assume that life in the rat race is bad for your health. But reversing the traditional gender roles, being a house husband is a stressful business, according to the latest research by American scientist.
 By giving up their jobs in order to become houses husbands, men increase their risk of heart attack or coronary disease by as much as 82%, according to research based on 10 year study of 2,500 people in Boston, USA.
 According to Dr. Elaine Eaker, the key to the problem is that some men became stressed about performing a role not traditionally assign to them by society. Men who stays at home tend not to have the same levels of support from friends and family as women do the same.
 Jack O’Sullivan, of the father’s Direct, was quoted as saying: “Society expects the main career should be a women and society is structured around that. Day care is called mother and toddler groups and some men feel awkward about belonging to those groups.
 Processor Gary Cooper, a psychologist at the University of Manchester, said many men tend to underestimate the task of caring for a family. He said “Most men think being a husband involves putting on a bit of washing, taking the kids to school and then putting their feet up with a cup of coffee.
 They are crazy. Most men are not used to performing a variety of activities simultaneously – the kind of multi–tasking which is second nature to most women.
 It is estimated that men have taken over the main homemaker’s role in one in seven homes, as increasing numbers of women become the main breadwinner. The study also found that women in high powered jobs were more likely to develop heart disease than those in more junior positions.

21. The main idea of the first paragraph is….
a. People living in the rat race tend to have heart attacks.
b. The research on house-husbands health involved 2,500 people.
c. Scientist did some research on the people’s health living in Boston.
d. House-husband have understandable reason why they gave up their jobs.
e. The result of the research showed that house-husbands tend to have heart-attacks.
Jawaban: a

22. “Some men became stressed about performing a role not traditionally assigm to them by society.” (paragraph 2)
The statement above is the result of research done by….
a. A psychologist
b. Jack O’Sullivan
c. Dr. Elaine Eaker
d. An American scientist
e. Professor Gary Cooper
Jawaban: c

23. The purpose of the text is….
a. To describe what a house husband is.
b. To persuade readers no to become a house husband.
c. To report the result of a research carried on by Dr. Elaine Eaker.
d. To explain to readers why house husbands are subjects to heart attack.
e. To inform readers that 82% of house husbands suffer from heart attack.
Jawaban: c

24. Some house husband become stressed because….
a. They are jobless
b. They earn less than their wives
c. Most people do not respect them.
d. They do not join the daycare groups.
e. They are not used to doing house keeping
Jawaban: e

25. “They are crazy.”
The underlined word above refers to….
a. men
b. women
c. doctors
d. old women
e. married women
Jawaban: a

26. “SBY and Budiono won the general election.” The passive is….
a. SBY and Budiono are won by the general election.
b. The general election is won by SBY and Budiono.
c. The general election was won by SBY and Budiono.
d. The general election were won by SBY and Budiono.
e. SBY and Budiono are won the general election.
Jawaban: c

27. “Robby will buy John a new cloth.” The passive is….
a. John will be bought by Robby a new cloth.
b. John would be bought a new cloth by Robby.
c. A new cloth will be bought by Robby for John.
d. A new cloth will be bought by John for Robby.
e. A new cloth would be buy by John for Robby.
Jawaban: c

28. “Some students are going to arrange a reunion party at school next month.” The passive is….
a. A reunion party are going to arrange by some student at school next month.
b. A reunion party is going to arrange by some student at school next month.
c. A reunion party is going to arrange by some students at school next month.
d. A reunion party is going to be arranged by some students at school next month.
e. A reunion party is held go to be arranged by some students at school next month.
Jawaban: d

29. “Neither James nor Jenny has been told yet.” The passive is….
a. James has told Jenny already.
b. Jenny has told James already.
c. Nobody has told James and Jenny.
d. They have told either James or Jenny.
e. James have told Jenny already.
Jawaban: c

30. “My book was stolen.” The passive is….
a. Someone stole my book.
b. Someone has stolen my book.
c. Someone have stolen my book.
d. Someone was stealing my book.
e. Someone is stolen my book.
Jawaban: a

The following text is for number 31 to 34.

Smoking in Restaurant

 Smoking in restaurant is just not on. It must not be allowed because it is rude, harmful to others and dangerous for the smokers.
 Firstly, smoking in a restaurant is impolite. The smell of the some affects all people and can turn them off their food. People pay to taste good food and not to be put off by foul smelling smoke.
 Another reason smoking should not be allowed in restaurant is the harm it can do to others. Passive smoking that is breathing in smoke made by a smoker can lead to asthma attacks and even cancer.
 Finally, smoking is dangerous and health risk to the smokers. Cigarettes cause heart and lung disease and people should not smoke anywhere, not just in restaurants.
 Therefore, smoking in restaurants is impolite, harmful to others and a health risk to the smokers and should not be allowed in any restaurants.

31. Smoking in the restaurant must be avoided because….
a. It is harmful to others.
b. It is impolite.
c. It’s dangerous to the smokers.
d. It can cause heart and lung disease.
e. All answer are correct.
Jawaban: a

32. We have many reason to say that smoking must be avoided. The world reasons means….
a. conclusion
b. point of view
c. argument
d. reinforcement
e. statement
Jawaban: c

33. Since we can find a thesis, arguments and reiteration in the text, so we can conclude that this text belongs to….
a. descriptive
b. narration
c. anecdote
d. procedure
e. analytical exposition
Jawaban: e

34. What is the purpose of the text?
a. To inform the reader to the readers.
b. To persuade to the readers.
c. To describe to the readers.
d. To tell a story to the readers.
e. To argue about smoking to the readers.
Jawaban: e

35. The synonym of the word “dangerous” in the text is….,
a. rude
b. impolite
c. health risk
d. harmful
e. disease
Jawaban: d

36. “Pilot flies the plane twice a week”. The passive is….
a. The plane is being flew by pilot twice a week.
b. The plane is flown by pilot twice a week.
c. The plane is flew by pilot twice a week.
d. The plane is being flown by pilot twice a week.
e. The plane is fly by pilot twice a week.
Jawaban: b

37. “Math is being taught by Mr. Heri”. The active sentence is….
a. Mr. Heri teaches Math.
b. Mr. Heri taught Math.
c. Mr. Heri was teaching Math.
d. Mr. Heri is teaching Math.
e. Mr. Heri will teach Math.
Jawaban: a

38. “The electricity will be repaired by technician”. The active sentence is….
a. The technician will repairs the electricity.
b. The technician will repaired the electricity.
c. The technician will repair the electricity.
d. The technician will be repairs the electricity.
e. The technician will be repairing the electricity.
Jawaban: b

39. “The victim may be killed by the robber.”
The active is….
a. The robber may kill the victim.
b. The robber may kills the victim.
c. The robber may be kill the victim.
d. The robber may killed the victim.
e. The robber may be killed the victim.
Jawaban: d

40. “Life on the Mississippi was written by Mark Twain.” The active is….
a. Mark Twain is writing Life on the Mississippi.
b. Mark Twain writes Life on the Mississippi.
c. Mark Twain has written Life on the Mississippi.
d. Mark Twain wrote Life on the Mississippi.
e. Mark Twain written Life on the Mississippi.
Jawaban:  a


# Complete the following sentence using appropriate active or passive verb forms!
Choose your answer from the given options!

41. The problem ….. to the children. (explained / was explained)
Answer: The problem was explained to the children.

42. Those pyramids …. around 400 AD. (built / were built)
Answer: Those pyramids were built around 400 AD.

43. All the trouble ….. by your mother. (has caused / was caused)
Answer: All the trouble was caused by your mother.

44. The visitors …. (were shown / have shown) a collection of old manuscripts.
Answer: The visitors were shown a collection of old manuscripts.

45. I …. him ten thousand pounds last year. (lend/ lent/ was lent)
Answer: I lent him ten thousand pounds last year.

46. She ….. of spiders. (frightened/ is frightened)
Answer: She is frightened of spiders.

47. That picture …. by grandmother. (painted/ was painted)
Answer: That picture was painted by my grandmother.

48. I …. by his attitude. (shocked/ have shocked/ was shocked)
Answer: I was shocked by his attitude.

49. Excuse the mess. The house ….. (is painting/ is being painting/ has painted)
Answer: Excuse the mess. The house is being painted.

50. I knew why I …. (had chosen/ had been chosen)
Answer: I knew why I had been chosen.

# Change Into passive voice!
51. Ms. Sullivan teaches us grammar.
Answer: We are taught grammar by MS Sullivan.

52. The teacher praised him.
Answer: He was praised by the teacher.

53. The firemen took the injured to the hospital.
Answer: The injured were taken to the hospital by the firemen.

54. An earthquake destroyed the town.
Answer: The town was destroyed by an earthquake.

55. The boy’s work pleased the teacher.
Answer: The teacher was pleased with the boy’s work.

56. The fire damage the building.
Answer: The building was damage by the fire.

57. Who taught you French?
Answer: By whom were you taught French?

58. The manager will give you a ticket.
Answer: You will be given a ticket by the manager.

59. Spectators thronged the streets.
Answer: The streets were thronged with spectators.

60. Everyone will blame us.
Answer: We will be blame by everyone.


Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 60+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

#
Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA   File ini dalam Bentuk .doc File Size 47Kb
Diupload oleh www.bospedia.com


    Pencarian yang paling banyak dicari
    • soal uas bahasa inggris kelas 11 semester 1 dan jawabannya
    • soal uas bahasa inggris kelas 11 kurikulum 2013
    • soal essay bahasa inggris smk kelas xi semester 1
    • soal pilihan ganda bahasa inggris kelas 11 beserta jawaban
    • soal bahasa inggris kelas 11 pdf
    • soal uas bahasa inggris smk kelas xi semester 1
    • soal pilihan ganda bahasa inggris kelas xi semester 2 kurikulum 2013
    • soal uas bahasa inggris kelas 11 semester 2 dan jawabannya
    • 2018,2019,2020,2021,2022